Ryst røv med de bedste

Jeg er Maja på 34 år. Jeg er ærlig, kærlig, loyal og trofast. Jeg er ambitiøs, seriøs, hårdtarbejdende, empatisk og inkluderende. Jeg er serviceorgan for mine børn, sygeplejerske af profession og sparringspartner for min mand. Jeg er husets rengøringskone, kok og ukronede overhovede. Uanset hvordan kønsrollerne burde se ud i 2015 så trækker jeg det største læs derhjemme. Min arbejdsplads er travl, skåret helt ind til benet i forhold til personale – og alligevel forventer de at vi gør det umulige hver eneste dag. Af hensyn til patienterne forståes. Jeg gør det gerne. Jeg sætter en ære i at hjælpe og gøre mit arbejde perfekt – og jeg har brede skuldre. Jeg har selv valgt.

Friweekend

Men et par gange om året tager  jeg i byen og skaber mig fjollet. Det er ren gammel tradition som jeg og min bedste veninde Mia har haft sammen siden studietiden. Vi drikker os i hegnet, fester, griner og danser. Vi skaber os som var vi singler og giver den gas. Vi går med hinanden hjem, men vi går ikke af vejen for at kysse og kæle hvis der kommer et flot stykke mandfolk forbi. Vi går lige til stregen – men ikke over. Du kan se os ryste røv på dansegulvet, og vi ligner lige præcis det vi er. Storbarmede blondiner der er ude på sjov.

Det er vores måde at lade op på. Om mandagen trækker vi pænt og artigt i de hvide uniformer igen og går på arbejde. Forstår, beroliger, helbreder og sætter andre først. Man kan sagtens være flere piger indeni uden at være skizofren. Man skal bare huske at få luftet dem alle sammen lidt, så man ikke glemmer at de er der. Sådan er mit syn på mental sundhed. Heldigvis har min mand det godt med, at det er sådan det er. Han får også lov til at tage på drengeture, hvor de opfører sig som drengerøve nu gør. Så vidt jeg kan forstå, så er de heller ikke fremmede for at kigge på de ting, der kan gøre drenge glade. Men heller ikke her bliver grænsen overtrådt.

Når jeg så kommer tilbage til hverdagen, er jeg ladt op til alle de ting, som de byder mig. Det er ting, som at hjælpe tandfeen med at lægge en tier under min yngste datters hovedpude, når hun har tabt en tand. Eller at hjælpe min mand med sin behandling af neglesvamp. Heldigvis er neglesvamp ikke så smittefarlig eller farlig i det hele taget. 

Ryst røv med de bedste

Der skal selvfølgelig også være plads til mig selv i mit liv, selv om jeg hjælper alle dem omkring mig. Jeg ynder at gå shop amok på matas.dk, for hos matas har de mange af de ting, som jeg har brug for, når morgentoilettet (og de andre toiletter) skal klares.

Da Mia og jeg var på tur på et tidspunkt, lærte vi at twerke. Nu havde vi hørt så meget om det, at vi blev nødt til at prøve det også. Det var hylende morsomt. Og vores respektive mænd kunne godt lide det, da vi kom hjem og viste vores nye kundskaber frem.